Pastorul Rick Warren: „Toleranţa nu înseamnă acceptare”

353

Evanghelistul Rick Warren, pastorul celei mai mari a opta megabiserici din Statele Unite (Biserica Saddleback din California) a declarat, cu privire la căsătoria între persoane de acelaşi sex, că toleranţa faţă de homosexuali nu înseamnă acceptarea comportamentului sau stilului lor de viaţă.

În interviul pentru emisiunea CBS, Warren a adăugat că, potrivit Bibliei, creştinii trebuie să manifeste toleranţă faţă de opiniile şi stilurile de viaţă ale tuturor oamenilor, dar aceasta nu este sinonim cu a fi de acord cu acestea.

„Problema este că toleranţa şi-a schimbat înţelesul. În trecut a fi tolerant însemna „Nu sunt de acord cu tine, dar te tratez cu respect". Astăzi a fi tolerant înseamnă „Trebuie să fiu de acord cu tot ce spui sau faci". Este o diferenţă între toleranţă şi acceptare. Poţi să fii tolerant, dar să nu fii de acord", a declarat pastorul.

Totuşi, Warren a declarat că opiniile diferite nu trebuie să îi împiedice pe oameni să colaboreze în privinţa unor subiecte importante. „Nu cred în tot ceea ce cred prietenii mei homosexuali, dar atunci când ei doresc să pună capăt epidemiei de SIDA, sunt interesat să lucrez cu ei. […] Pot să lucrez cu atei, cu mormoni, musulmani, budişti, evrei", a conchis el.