Patriarhul Daniel: dialogul între biserici, util pentru societate

57

Românii se integrează mai ușor în societatea britanică și își păstrează identitatea culturală și religioasă datorită programelor europene dezvoltate și implementate de Marea Britanie, a declarat patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române (BOR).

Într-o declaraţie dată miercuri publicităţii, patriarhul a sintetizat câteva idei în urma întâlnirii sale cu ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Ion Jinga.

Potrivit comunicatului de presă, patriarhul a evidenţiat importanţa dialogului între Bisericile creştine, în promovarea valorilor religioase în Europa. Prelatul a menţionat că este necesar ca bisericile să coopereze practic în rezolvarea unor probleme de ordin pastoral, social şi cultural. Aceasta cu atât mai mult cu cât societatea este marcată de fenomenul secularizării, al migraţiei, şomajului şi sărăciei.

La rândul său, Ion Jinga a subliniat că implicarea BOR în rezolvarea problemelor existente în cadrul celei mai mari diaspore româneşti din toate timpurile, aşa cum o consideră pe cea din prezent, ajută coeziunii sociale.