Patriarhul rus: Persecutarea creştinilor, o normă în toată lumea

12

Creştinii din întreaga lume devin în fiecare zi victime ale discriminării religioase din partea extremiştilor, a avertizat zilele trecute patriarhul Rusiei, Chiril, cu ocazia unei recepţii la Ministerul rus de Externe.

„Încălcarea drepturilor creştinilor a devenit sistematică în toată lumea şi acestea au luat diverse forme, de la utilizarea directă a forţei, precum în Siria şi în alte ţări, până la interzicerea simbolurilor creştine şi a prezenţei creştine”‘, a declarat patriarhul rus, citat de pravoslavie.ru.

Două exemple pe care le-a folosit Chiril sunt răpirea la 22 aprilie, în Siria, a arhiepiscopului sirian iacobit Yohanna Ibrahim şi a arhiepiscopului grec ortodox de Aleppo, Paul-Boulos Yazigi, fratele patriarhului Ioan al Antiohiei care, în pofida tuturor eforturilor, se află în continuare în mâinile rebelilor.

Cu privire la întreaga lume, dar în special la situaţia creştinilor din Siria, Chiril a insistat că „trebuie depuse toate eforturile pentru încetarea imediată a vărsării de sânge, pentru susţinerea unui dialog deschis, menit să aducă pacea şi stabilitatea, pentru prevenirea ameninţărilor teroriste şi discriminărilor pe motive religioase”.