Pe 3 noiembrie, biserica mondială se roagă pentru creştinii persecutaţi

96

În această duminică, bisericile din întreaga lume s-au rugat pentru creştinii persecutaţi, ca parte dintr-un eveniment care se numeşte Ziua Internaţională a Rugăciunii. Organizatorii speră ca demersul din biserici să fie doar primul pas. Astfel, credincioşii sunt îndemnaţi să se roage şi acasă şi chiar să participe la grupuri de rugăciune.

În prezent, 14.000 de persoane sunt martirizate anual din cauza credinţei lor, potrivit unui raport al Organizaţiei Gospel for Asia. Persecuţiile iau diferite forme, în funcţie de regiunea globului unde se află. Creştinii care nu sunt ucişi sunt adeseori bătuţi, obligaţi să înfometeze sau arestaţi. În plus, copiii care devin creştini sunt renegaţi de familiile lor şi exmatriculaţi din şcolile în care învaţă. Alteori, casele sau bisericile credincioşilor sunt devastate sau incendiate.

Ca în fiecare an, Organizaţia Creştină "Open Doors" a publicat un top al naţiunilor care persecută cel mai grav creştinii. Pentru al unsprezecelea an consecutiv, Coreea de Nord se află pe locul I, alături de Arabia Saudită, Afganistan, Irak sau Iran.

Sursa: Christian Post