SUA și Germania, tot mai aproape de acordul antispionaj

61

Potrivit presei germane, administraţia americană ar fi dispusă să încheie rapid un acord antispionaj cu Germania. Acordul „no spy", care va interzice spionarea reciprocă a cetăţenilor şi guvernelor din cele două state, ar putea fi semnat până la sfârşitul acestui an.

Potrivit săptămânalului german Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, care citează surse apropiate guvernului german, o delegaţie a cancelarului german şi oficiali americani de rang înalt, care s-au întâlnit la mijlocul săptămânii la Casa Albă, au convenit să adopte un asemenea acord, care ar urma să fie încheiat la începutul anului viitor.

Înţelegerea ar putea fi parafată sub forma unui acord bilateral aprobat de ambele guverne, la care s-ar adăuga un document separat semnat de serviciile secrete din cele două ţări. Purtătoarea de cuvânt a Consiliului Securităţii Naţionale, Caitlin Hayden, a respins însă aceste informaţii, la interpelarea Agenţiei Germane de Ştiri DPA. De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al Cabinetului german nu a comentat informaţiile, invocând discuţiile care au loc în prezent pe această temă între cele două state.

Sursa: Deutsche Welle