Persoanele spirituale, dar nu religioase, predispuse să aibă tulburări mintale

88

Persoanele care sunt spirituale, dar nu religioase, sunt mai predispuse să dezvolte tulburări mintale, să fie dependente de droguri şi să sufere de tulburări de alimentaţie, potrivit unui studiu recent, publicat în British Journal of Psychiatry.

Studiul, efectuat pe un eşantion reprezentativ de 7.403 de persoane, a fost realizat cu scopul de a înţelege legătura dintre a fi religios sau spiritual şi simptomele şi diagnosticele psihiatrice.

În eşantionul ales, 46% dintre participanţi nu erau nici spirituali, nici religioşi, 35% erau religioşi, iar 19% erau spirituali, dar nu religioşi. Din punct de vedere al tulburărilor mintale, reprezentanţii din primele două grupe au manifestat o prevalenţă asemănătoare, iar cei religioşi au înregistrat rate mai mici de dependenţă de droguri sau alcool.

În schimb, cei care s-au declarat spirituali, dar nu religioşi, au fost grupul cel mai vulnerabil la consumul de droguri (30%, în comparaţie cu 16% dintre cei religioşi), tulburări alimentare, anxietate, fobii şi cei mai tentaţi să ia medicamente psihotrope (care acţionează asupra psihicului).

Concluzia studiului a fost că lipsa unui cadru religios poate predispune la tulburări mintale, se arată în raportul citat de Christian Post.