E posibil ca generaţia actuală de americani să nu trăiască mai mult de 50 de ani

21

În Statele Unite ale Americii, unul din patru copii (adică aproape 20 de milioane de copii şi tineri până în 18 ani) este expus decesului prematur din cauza sărăciei în care trăieşte, arată un studiu realizat de Institutul de Medicină şi Cercetare Naţională, asupra sănătăţii şi longevităţii americanilor.

Un sfert dintre minorii americani şi familiile lor sunt incluşi într-un program de stat, care le oferă cupoane pentru ajutoare alimentare, în schimbul cărora americanii cu venituri mici sau fără niciun venit pot cumpăra produsele necesare pentru fiecare zi.

Deşi programul există din anul 1939, iar în anii 70 doar unul din 50 de americani beneficia de acest ajutor, din 2009 s-a observat o creştere a celor ce au nevoie de cupoane. În ultimii ani, peste 15,5 milioane de americani au solicitat ajutor din partea statului pentru împlinirea nevoilor zilnice, arată New York Times.

Studiul arată că persoanele cu vârste sub 50 de ani mor prematur şi sunt mai bolnave decât cetăţenii din alte 17 ţări civilizate (între care Canada, Japonia, Australia, Franţa, Germania şi Spania), din cauza sărăciei accentuate din ultimii ani.