„Podul” deţinuţilor, succesul unei necesităţi

56

I-au spus „The Bridge" (Podul) ca să nu uite că rolul lor este să îi ajute pe deţinuţi să traverseze perioada grea a readaptării după detenţie.

ONG-ul creştin Mission USA a lansat un serviciu de sprijinire a foştilor deţinuţi, sperând să diminueze rata recidivei prin implicarea deţinuţilor într-o comunitate religioasă sănătoasă, pe termen lung, relatează Huffington Post.

Potrivit unui studiu efectuat la nivel naţional în SUA, circa 45.000 de bărbaţi şi femei sunt închişi în închisorile din Illinos şi mai mult de jumătate dintre ei vor reveni în detenţie la maxim 3 ani de la eliberare.

Cei de la Bridge îi ajută pe foştii deţinuţi oferindu-le un grup de sprijin la care să apeleze atunci când au nevoie de un prieten, de un sfat, de o urmă de speranţă, sau chiar de o masă caldă.

Vorbind despre schimbările la care a asistat în timpul activităţii sale la The Bridge, fondatorul Jed Brewer spunea că „oamenilor care te ştiau înainte nu le vine să creadă cine eşti acum, oamenilor care te cunosc acum nu le vine să creadă cine ai fost în trecut. Când văd asta, mă gândesc, cum să nu avem speranţă?"