Politicienii ar trebui să spele picioarele săracilor

23

Bogaţii şi persoanele care au putere în societate ar trebui să fie obligaţi prin lege să petreacă mai mult timp ajutându-i pe cei săraci şi nevoiaşi, susţine Rowan Williams, Arhiepiscopul de Canterbury, liderul Bisericii Anglicane.

Arhiepiscopul a precizat că o revenire la practica medievală a spălării picioarelor unor săraci şi nevoiaşi de către monarhi i-ar ajuta pe politicienii şi bancherii de azi să înţeleagă mai bine care este scopul puterii şi al bogăţiilor, notează telegraph.co.uk. Biblia îi încurajează pe cei care au bani şi poziţii sociale înalte să îi ajute pe cei defavorizaţi, a spus Williams.

Liderul anglican a recunoscut că aceasta este o „fantezie", dar şi-a exprimat convingerea că dacă ar fi pusă în practică ar putea să aibă efecte concrete, benefice. „S-ar putea realiza două lucruri: le-ar reaminti liderilor care sunt nevoile reale de la firul ierbii, astfel încât acele nevoi să nu mai fie niciodată statistici îndepărtate, şi ne-ar reaminti nouă, celorlalţi, care este scopul real al politicii şi guvernării."

Rowan Williams a vorbit despre importanţa ajutorării săracilor în cadrul unui program difuzat de postul BBC Radio 4.

(Foto: telegraph.co.uk)