Preşedintele Bisericii Adventiste mondiale vizitează România

26

Pastorul Ted Wilson, preşedintele Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea la nivel mondial, vizitează România în perioada 8-10 iunie. Vizita sa face parte din turneul de promovare „Reformă şi Redeşteptare".

Scopul vizitei sale este întâlnirea cu cea mai numeroasă comunitate de credincioşi adventişti din Europa, precum şi cunoaşterea problemelor cu care se confruntă aceşti credincioşi, la patru ani după ultima vizită a sa în România.

Wilson va participa sâmbătă la un program special, ce va începe la ora 9, la Sala Palatului din Bucureşti. Organizatorii se aşteaptă la o prezenţă numeroasă, de aproximativ 4.000 de credincioşi, veniţi din capitală şi din alte oraşe ale ţării. Cei care nu vor putea fi prezenţi la acest eveniment, vor putea urmări selecţiuni din program sâmbătă după amiază, la ora 18, la Speranţa TV.

După amiază, de la ora 18, pastorul este invitat la Institutul Teologic Adventist de la Cernica, pentru o întâlnire cu tinerii. În program se află puncte muzicale ale Corului Flori şi Stele, precum şi un cor reunit al Bisericilor Adventiste de Ziua a Şaptea din Bucureşti. Programul va putea fi vizionat şi pe internet, în direct pe site-ul Institutului Adventist.

UPDATE: Nu mai puţin de 4.000 de participanţi au confirmat așteptările organizatorilor, umplând Sala Palatului din București pentru întrevederea matinală cu președintele Conferinţei Generale a Bisericii Adventiste. Alături de acesta, au adresat un cuvânt Bisericii Adventiste Române și alţi reprezentanţi ai Conferinţei Generale, precum Bruno Vertallier, președintele Diviziunii Euro-Africa și Gabriel Maurer, secretarul executiv al Diviziunii Euro-Africa.

La insitutul Teologic Adventist de la Cernica, președintele Wilson a răspuns întrebărilor tinerilor și, împreună cu soţia sa Nancy, le-a împărtășit acestora sfaturi din experienţa personală. După discuţii cu tematică spirituală care au subliniat necesitatea unei religii autentice care să hrănească relaţia omului cu Dumnezeu, Ted Wilson și-a încântat tânăra audienţă cântând la clarinet imnul „Atâta har” („Amazing Grace”), apreciat cu o rafală de aplauze.