Protest faţă de Satanism și Halloween

126

„Dumnezeu nu există!" a strigat o femeie. „Nu e loc pentru Satana în Oklahoma" i-a răspuns alta. Strigătele s-au făcut auzite la sfârşitul săptămânii trecute, în oraşul Oklahoma (SUA), unde o grupare satanistă a oficiat la Centrul Civic, în public, un ritual specific.

Evenimentul presupune desfăşurarea unui ritual „blasfemator" ce parodiază şedinţele de exorcism ale catolicilor, a declarat James Hale, liderul bisericii sataniste Four Crown Princes. El a mai spus că vrea să atragă atenţia comunităţii locale asupra existenţei grupării pe care o conduce.

Protestatari creştini, reuniţi din oraşul Oklahoma, au protestat paşnic în afara Centrului Civic pe durata desfăşurării evenimentului. Ei s-au rugat, au cântat şi au purtat pancarte cu mesaje de protest, notează koco.com.

Mai multe biserici din Florida au protestat, săptămâna trecută, faţă de decorarea unui parc cu motive specifice sărbătorii Halloween, acuzându-i pe organizatori că promovează imagini ale „crimei şi torturii". Show-ul include prezentarea unei piese despre răzbunarea unei femei împotriva iubitului care a trădat-o. Aceasta îl torturează şi, în final, îl ucide, conform charismamag.com.

„Preocuparea noastră cea mai mare este cu privire la tineri… Este foarte periculos ca ei să vadă nu personaje imaginare, nu personaje fictive, ci oameni adevăraţi care pot fi atrăgători şi imitaţi", a declarat pastorul Holly Strader, liderul uneia dintre bisericile protestatare.