Radiodifuzorii creştini reclamă creşterea cenzurii

46

Craig Parshall, directorul Proiectului John Milton, ce protejează libertatea de expresie în numele Asociaţiei Radiodifuzorilor Creştini din America a avertizat că mesajele creştine sunt din ce în ce mai supuse cenzurii, cel mai adesea în social media.

Într-un raport ce a monitorizat cazurile de cenzură din 2012, Parshall a constatat că platformele media mari, precum Apple, Facebook şi Google se fac vinovate de cele mai multe materiale cenzurate.

Între cazurile reclamate de utilizatori s-au numărat ştergerea permanentă din Apple Store a două aplicaţii (Manhattan Declaration şi Exodus International), care promovează căsătoria heterosexuală, ştergea de pe Facebook a unei fotografii a unei femei arabe, fără burka, care cerea eliberarea femeilor musulmane şi ştergerea comentariilor de pe Facebook ale unui pastor, care s-a exprimat împotriva căsătoriilor homosexuale.

Deşi reprezentanţii Facebook şi-au cerut iertare pentru greşeală şi au asigurat că ştergerea a fost făcută din greşeală, Parshall a conchis că şi ştergerile accidentale s-au înmulţit. Pericolul pe care acesta îl vede este transformarea în obicei a cenzurării discursurilor pe teme controversate, informează Christian Examiner.