Replică exactă după Arca lui Noe, deschisă publicului în Olanda

936

Olandezul Johan Huibers a realizat o replică după Arca lui Noe, inspirându-de din Biblie, Geneza 6:9. Arca lui Huibers a ajuns să măsoare 130 de metri în lungime, 29 de metri în lăţime şi 23 de metri în înălţime.

Acesta a fost visul lui Huibers, un vis de 20 de ani, de a educa oamenii despre credinţă şi istorie. A plouat în ziua în care arca a fost deschisă pentru prima dată publicului olandez. Huibers a primit permisiunea să găzduiască până la 3.000 de vizitatori pe zi în arca sa, scrie AP.

În arcă, vizitatorii pot să vadă perechi de animale din pluş şi plastic, şi chiar animale vii, mai puţin periculoase şi uşor de îngrijit, precum ponei, câini, oi, iepuri şi păsări exotice. „Barca asta este absolut uimitoare," spune un vizitor din Africa de Sud. Arca conţine şi un restaurant la nivelul de sus şi un mic cinematograf pentru 50 de persoane. La nivelul inferior este un sistem de trape, fiecare deshizându-se către o zonă unde ar putea fi ţinută mâncarea pentru perioade mai lungi de timp.

„Detaliile sunt absolut incredibile. S-ar putea să ştii povestea lui Noe, dar când vezi ce e aici, începi să înţelegi cum s-ar fi putut aranja toate aceste lucruri în realitate," a declarat un alt vizitator.

Huibers ar vrea şi îşi ducă arca şi în alte părţi ale Europei şi chiar peste Atlantic. De asemenea visează să îi convingă pe israelieni şi pe arabi să coopereze şi să contruiască o conductă de apă de la Marea Mediterană până la Marea Moartă. Pentru Huibers „dacă ai credinţă, orice e posibil," iar arca sa a pornit tot de la un vis. De fapt de la un coşmar, în care părţile joase ale Olandei fuseseră inundate, lucru care s-a mai întâmplat de multe ori în istorie şi s-ar mai putea întâmpla. Dar Huibers nu crede într-un viitor potop, deoarece„ Dumnezeu a promis printr-un curcubeu că nu se va mai întâmpla." Nici nu a construit arca din cauza apocalipsei maiaşe, aşa cum au sunat să întrebe jurnalişti din Statele Unite.