Republica Dominicană – Pastorii oferă Biblii în schimbul armelor

15

În încercarea de a reduce rata criminalităţii din Santo Domingo, Republica Dominicană, pastorii în colaborare cu autorităţile locale le oferă Biblii răufăcătorilor în schimbul armelor ilegale.

De când a fost lansată această iniţiativă, în urmă cu o lună, peste 1.300 de arme, cuţite şi macete au fost înlocuite cu Biblii. În afară de faptul că se doreşte micşorarea ratei criminalităţii, pastorii şi liderii bisericii, care pătrund în cele mai periculoase şi violente cartiere, doresc să-i evanghelizeze pe gangsteri, mafioţi şi pe răufăcători, notează christianpost.com.

În timp ce în Santo Domingo se desfăşura acest proiect, în oraşe precum Altagracia, Santiago, La Vega, San Cristóbal a avut loc o nou val de violenţă. Pentru a combate această situaţie, guvernul a trimis peste 3.000 de militari care să ajute autorităţile locale să patruleze străzile şi să restabilească ordinea publică.

Potrivit datelor ONU, rata criminalităţii în Republica Dominicană s-a dublat în ultimii 20 de ani, ajungând la 25 de crime la 100.000 de locuitori. Deşi această rată nu este printre cele mai mari din America Latină, dominicanii sunt din ce în ce mai îngrijoraţi de siguranţa lor, mai ales în condiţiile în care, în ultimul timp, a crescut şi rata furturilor şi jafurilor.