Rick Warren în direct la Oprah: „Fericirea e o alegere”

360

Pastorul Rick Warren a apărut la emisiunea „Oprah's Lifeclass" din 13 ianuarie pentru a promova a zecea aniversare a besteller-ului său, „The Purpose Driven Life".

El le-a dat o temă telespectatorilor, şi anume să deschidă Biblia şi să citească Evanghelia după Ioan. „Eşti un produs al trecutului tău, dar nu eşti un prizioner al trecutului tău," spunea Warren în emisiune, explicând că mulţi pot ajunge la aceeaşi concluzie citind Evanghelia după Ioan.

Warren a încercat să aprofundeze subiectul, creând o analogie între viaţă şi un joc de poker, o alegere despre care unii ar spune că este nefericită. La fel cum în jocul de poker primeşti cărţi asupra cărora nu ai control, în viaţă primeşti lucruri şi persoane pe care nu le alegi, precum părinţii, sexul, rasa, locul de naştere, abilităţile şi slăbiciunile naturale. „Dar un jucător deştept poate juca o mână slabă şi câştiga jocul. Există multe feluri de a lua ce ţi s-a dat şi a scoate ce e mai bun," concluziona Warren analogia sa. Oprah sublinia şi ea că sunt foarte multe persoane care consumă mai mult timp plângându-se că nu au primit o „mână mai bună în viaţă", decât încercând să accepte viaţa aşa cum e.

De asemenea, o femeie din public l-a întrebat pe pastor cum poate să înveţe să se iubească, în ciuda defectelor sale fizice. Warren i-a răspuns atunci că este un mit că frumuseţea aduce fericirea, în lume existând nenumăraţi oameni frumoşi, dar care sunt extrem de nefericiţi. „Fericirea este o alegere. Câteodată trebuie să realizezi că auto-dispreţul îi îndepărtează pe oameni." În plus, a precizat pastorul, „nimeni nu îşi doreşte un soţ sau prieteni care să aprecieze doar cum arată exteriorul," citează Christian Post.