Violurile din India reflectă „răutatea umană”

707

Referindu-se la recentele cazuri de viol din India, care au scandalizat comunitatea şi au scos în stradă mii de protestatari chiar şi îăn ţările vecine, preşedintele organizaţiei creştine „Gospel for Asia" (Evanghelia pentru Asia) a declarat că situaţia femeilor reflectă „răutatea umană, care se înmulţeşte în lume".

K. P. Yohannan a făcut declaraţia într-un comunicat de presă care a urmat unui viol ce a avut loc pe 11 ianuarie. Yohannan a subliniat că India are o lungă istorie de abuz îndreptat împotriva femeilor şi că răul se înmulţeşte în lume.

Recent, o altă femeie, de data aceasta de 29 de ani, a fost atacată şi violată tot într-un autobuz de şapte bărbaţi. Situaţia urmează după un viol care a avut loc în decembrie, în urma căruia victima a decedat – subiect ce a ocupat prima pagină a cotidianelor din toată lumea.

În afară de sistemul lent, cultura indiană nu protejează femeile împotriva abuzului şi nici nu le oferă asistenţă în cazul în care sunt abuzate. De aceea, Yohannan a solicitat unirea eforturilor organizaţiilor caritabile pentru a veni în ajutorul femeilor din India, relatează Christian Post.