Rick Warren știe cum trebuie eradicată HIV/SIDA

150

Binecunoscutul pastor american Rick Warren a declarat că cea mai eficientă și rapidă cale de combatare a răspândirii virusului HIV, la nivel global, este educarea populaţiei la firul ierbii prin intermediul bisericii.

Warren, pastorul celei de-a 8-a cea mai mare biserică din SUA, care numără 20.000 de membri, a subliniat pentru CNN, argumentele care-i susţin afirmaţia. În primul rând, biserica are cea mai largă reţea de distribuţie la nvel global, a spus el. „Există mai multe biserici în lume decât suma tuturor magazinelor Wall-Mart, McDonald's sau Starbucks. Biserica era globală cu 200 de ani înainte ca cineva să vorbească despre globalizare. Vă putem duce în mii de sate în jurul lumii unde singura instituţie care are un cuvânt de spus este biserica”, a afirmat Warren.

În al doilea rând, observă Warren, rata de creștere a bisericii este mai mare decât rata infectărilor cu HIV. În China, de exemplu, biserica primește 35.000 de noi convertiţi zilnic, comparativ cu 7.000 de persoane care sunt infectate cu HIV zilnic.

În al treilea rând, membrii bisericii au o motivaţie non-profit de a-i ajuta pe cei din jur. Megabiserica lui Rick Warren a trimis deja 14.869 dintre membrii săi în 195 de ţări ale globului în cadrul unui program umanitar, centrat pe Iisus, numit Planul P.E.A.C.E. Warren dorește ca în final 1 miliard de creștini din toată lumea să participe la planul P.E.A.C.E. Acronimul vine de la prescurtarea ţintelor acestui plan: să promoveze reconsilierea, să echipeze lideri, să asiste pe săraci, să îngrijească pe bolnavi, să educe noile generaţii.