Soţia pastorului torturat într-o închisoare iraniană: „Dumnezeu e bun”

290

Naghmeh Abedini, soţia pastorului american Saeed Abedini, care se află într-o închisoare iraniană din cauza credinţei lui, afirmă că e convinsă că Dumnezeu îi va aduce soţul înapoi acasă. În același timp, însă, ea adaugă că până și dacă nu va face acest lucru, tot e un Dumnezeu bun.

 

Soţia pastorului a afirmat că Dumnezeu a fost bun faţă de ea și cei doi copii ai lor, în ciuda greutăţilor, relatează Christian Post. Întrebată dacă crede că soţul ei se va întoarce acasă, ea a răspuns: „Da", adăugând că „până și dacă n-o va face, tot e un Dumnezeu bun. […] Nu putem forţa mâna lui Dumnezeu pentru a obţine anumite rezultate".

Naghmeh a afirmat că Saeed se simţea bine când familia l-a vizitat săptămâna trecută, deși fusese bătut recent și avea o sângerare internă. „Dar se simte mult mai bine". Încă are dureri, dar „sperăm să-l putem trata".

Întrebată cum se confruntă copiii cu această situaţie, Naghmeh a răspuns: „Le-a fost foarte greu. […] Recent am postat pe Facebook un material video care-l prezenta pe Jacob plângând și spunând: «Doamne Iisuse, te iubesc, adu-l pe tati acasă»". Uneori se trezesc dimineaţa după un vis și întreabă dacă tatăl lor s-a întors acasă, a adăugat ea.

Soţia pastorului a fost, de asemenea, întrebată de unde își trage puterea de a face faţă acestei situaţii, iar ea a răspuns: „De la Christos". Ea a spus, de asemenea, că Dumnezeu i-a oferit o platformă pe care să vorbească despre Christos.

La începutul lunii iunie, Naghmeh a făcut apel la sprijinul ONU, ocazie în care a afirmat în faţa reprezentanţilor a 196 de ţări că soţul ei e în închisoare pentru că el crede că Iisus Christos a murit pentru păcatele omenirii și oricine crede în El poate fi împăcat cu Dumnezeu. Reprezentanţii celor 196 de ţări au putut auzi acest mesaj în limbile lor native, întrucât apelul ei a fost tradus simultan, a precizat Naghmeh.

Abedini, un fost musulman convertit la creștinism în anul 2000 și ulterior devenit pastor, a fost arestat anul trecut și condamnat sub acuzaţia de atentat la securitatea naţională, deși adevăratul motiv este cunoscut ca fiind activităţile sale de plantare de biserici și de construire a unui orfelinat în Iran, ţara sa de origine.

CITEȘTE ȘI: Iran: Pastor torturat pentru a se converti la Islam