Medvedev are nevoie de religie

24

Medvedev: „Nu se prea vorbește despre asta cu voce tare pentru că sentimentele religioase ţin de adâncul sufletului. Dacă cineva își expune religia, nu este cu adevărat sincer. E mai degrabă PR pentru tine însuţi. Dar sunt de părere că religia este importantă pentru toţi oamenii.”

Spre deosebire de predecesorii săi recenţi, Medvedev este mult mai deschis în a face afirmaţii despre religia lui, informează ABC News.Crescut în Rusia sovietică, într-un mediu care făcea propagandă secularismului și interzicea aflirerea religioasă, Medvedev s-a botezat în Biserica Ortodoxă Rusă la 23 de ani. „Am vrut să mă botez pentru că simţeam că e ceva de care am nevoie. Cred că a fost o experienţă benefică pentru mine pentru că, după aceea, viaţa mea s-a schimbat.”Președintele nu dă foarte multe detalii, explicând că „nu se prea vorbește despre asta cu voce tare pentru că sentimentele religioase ţin de adâncul sufletului. Dacă cineva își expune religia, nu este cu adevărat sincer. E mai degrabă PR pentru tine însuţi. Dar sunt de părere că religia este importantă pentru toţi oamenii.”

La începutul lunii februarie a acestui an, The Washington Post scotea la iveală câteva detalii din viaţa spirituală a omologului american al lui Medvedev. Uneori președintele Obama petrece timp în rugăciune privată, spuneau consilierii săi. Iar, când este împreună cu familia la Camp Davis, un capelan militar îi însoţește. În asemenea ocazii, fiicelor președintelui li se organizează un program de tipul școlii duminicale. Accesează link-ul pentru mai multe informaţii despre Spiritualitatea lui Obama – discretă dar influentă.