Profeţiile mayaşe influenţează cererea de zboruri dus

58

Incredibil, căutările pentru zboruri în sudul Franţei au crescut cu 41% pentru săptămâna de dinainte de 21 decembrie, comparativ cu două săptămâni înainte de data la care unii cred că va avea loc Apocalipsa Mayaşă.

Potrivit companiei Skyscanner, 42% dintre aceste căutări provin din Marea Britanie, citează PR NewsWire.

Destinaţiile deja recunoscute ca „adăposturi anti-apocalipsă" – Bugarach (Franţa) şi Şirince (Turicia) au fost evident la mare căutare. „Ne-a surprins să vedem cât de mare a fost creşterea căutărilor pentru zborurile către sudul Franţei şi către Ismir, Turcia, până pe 21 decembrie," a declarat Victoria Bailie, reprezentant Skyscanner. Totuşi, a recunoscut Bailie, „în ciuda acestei observaţii, faptul că cel mai mare număr de căutări de zboruri din acest an este a doua zi după, sugerează că nu toată lumea e convinsă că sfârşitul lumii e aproape."

Experţii în cultura mayașă spun că membrii ei nu ar fi considerat că încheierea celui de-al 13 b'ak'tun reprezintă sfârşitul lumii. Cu toate acestea, în subculturile New Age şi în alte subculturi de pe Internet, această dată este asociată unor schimbări majore, variind de la o nouă eră a păcii şi armoniei până la o apocalipsă explozivă.