Ce face lumea astăzi, 12-12-12

100

Deşi este un set de numere ca oricare altul, se pare că din India până în Las Vegas, superstiţiile înfloresc astăzi, 12 decembrie 2012, o dată unică, până la 1 ianuarie 2101.

În Las Vegas, câteva sute de cupluri se vor căsători astăzi, aproximativ de 10 ori mai mult decât într-o zi obişnuită de miercuri din decembrie. Pe pagina de web a unei biserici se explică şi de ce această dată este benefică pentru cupluri. Cei care se vor căsători într-o zi de 12 sunt „norocoşi şi vor avea o relaţie echilibrată."

Pentru numerologii profesionişti 12-12-12 nu este o repetiţie numerică interesantă sau o dată norocoasă pentru iubiţi. Conform numerologiei, 12 este considerat un număr „trei" pentru că suma cifrelor dă trei. Iar cifra trei este bună deoarece corespunde planetei Jupiter şi bogăţiei, fiind o zi bună pentru afacerişti. „Doar să nu porţi negru miercurea, pentru că mereu se întâmplă ceva rău," a declarat un numerolog pentru CNN.

Astăzi va marca un alt eveniment, şi anume primul mesaj postat de Papa Benedict pe Twitter. Nu se ştie dacă Papa a aşteptat intenţionat această dată, sau este doar o coincidenţă, dar 600.000 de oameni aşteaptă să vadă ce sfaturi le va oferi Papa în 140 de caractere.