Au studiat religia înainte de a deveni vedete

977

Multe personalităţi care au cunoscut celebritatea stând în lumina reflectoarelor, sau în spatele lor, au studiat iniţial religia. Mai mult decât atât, unii dintre actorii și regizorii mari ai lumii au dorit chiar să ajungă preoţi. Săptămânalul Houston Chronicle oferă 10 astfel de exemple.

Martin Scorsese, regizor. „Toată viaţa mea a fost filme și religie. Atât. Nimic mai mult.” Înainte de a ajunge în platourile de filmare, Scorsese a petrecut un an în seminarul Cathedral College.

Maggie Gyllenhaal, actriţă. Nominalizată la Globul de Aur și deţinătoare a unui Oscar, Gyllenhaal a studiat religii răsăritene la Columbia University. Profesorul ei a fost nimeni altul decât Robert Thurman, tatăl celebrei actriţe Uma Thurman, care predă budismul în cadrul universităţii.

Michael Moore, regizor. Celebru prin filmele excentrice despre conspiraţiile administraţiilor americane, și-a dorit să devină preot. Crescut într-o familie catolică, la 13 ani era înscris la Seminarul St. Paul.

Al Gore, fost vicepreședinte american. După ce a absolvit la Harvard, a studiat trei semestre la Divinity School din Vanderbilt. A renunţat din raţiuni economice, terminând câţiva ani mai târziu dreptul.

Tom Cruise, actor american. Înainte de a deveni scientolog, a fost membru al bisericii catolice. La 17 ani a studiat un an de zile teologia, la un seminar franciscan din Cincinatti, dorind să devină preot.

Fred Rogers, om de televiziune. Cunoscut ca un promotor al educaţiei, compozitor, om de televiziune, a primit patru premii Emmy pentru creaţiile sale și un premiul Emmy pentru întreaga carieră. A fost predicator și pastor prezbiterian după ce a absolvit seminarul teologic din Pittsburgh.

Mayim Bialik, actriţă. Cunoscută în filme precum Blossom Russo, Beauty and the Beast sau videoclipul Liberian Girl al lui Michael Jackson, Bialik a provine dintr-o familie de evrei. A studiat psihiatria și iudaismul. Obţinând doctoratul în psihiatrie, continuă studiile teologice interesată de iudaism alături de Allison Josephs (promotoare a iudaismului tradiţional în lume).

Phil Donahue, om de televiziune. Personalitate în lumea media, scenarist, producător de film, realizator de emisiuni și deţinător al unui premiu Emmy, Phil Donahue a stat în lumina reflectoarelor 26 de ani prin show-ul ce-i poartă numele. A studiat teologia la University of Notre Dame.

Martin Luther King, Jr., activist pentru drepturile omului. Cunoscut pentru activităţile sale publice de obţinere a drepturilor civile pentru populaţia de culoare americană, Martin Luther Kink este considerat martir de două biserici creștine (episcopaliană și luterană). A fost cel mai tânăr laureat la Premiului Nobel pentru Pace. Unul dintre cei mai mari oratori ai Americii, el a devenit activist pentru drepturile civile după ce a studiat teologia la seminar. De asemenea a obţinut un doctorat în teologie sistematică la Boston University.