3 adevăruri cheie care i-au adus în consens pe catolici şi baptişti

209

Cu toate că diferenţele teologice se păstrează, un sinod ecumenic la care au participat episcopi catolici şi pastori baptişti s-a finalizat cu trei adevăruri cu care au fost de acord reprezentanţii ambelor confesiuni religioase. Demersul este o dovadă a unei deschideri neaşteptate a Bisericii Catolice.

Sinodul ce a avut loc la finalul anului 2012 a avut ca temă „Noua evanghelizare, cu scopul transmiterii credinţei creştine" şi s-a axat pe recunoaşterea importanţei citirii, studierii, traducerii şi ascultării de Cuvântul lui Dumnezeu, arată Christianity Today.

Primul adevăr cu care au fost de acord şi baptiştii şi catolicii este rolul central al Bibliei. Sinodul a recunoscut importanţa cunoaşterii şi aplicării principiilor biblice în viaţa personală, ca un catalizator pentru o evanghelizare eficientă.

A doua afirmaţie cu care au fost de acord participanţii la sinod a fost puterea pe care o exercită Iisus Christos şi Duhul Sfânt. Pentru a putea combate provocările lumii contemporane (secularismul, relativismul, pluralismul, negarea lui Dumnezeu), participanţii au fost de acord că evanghelizarea are nevoie nu doar de moralitate, principii biblice, ci de puterea transformatoare a lui Iisus şi a Duhului Sfânt.

A treia şi ultima afirmaţie votată cu valoare de adevăr a fost importanţa libertăţii religioase, pentru toţi oamenii. În opinia sinodului, toţi creştinii ar trebui să lucreze împreună pentru protejarea libertăţii religioase a tuturor, atât a indivizilor, cât şi a instituţiilor religioase.