Teolog: Creştinii nu au joburi, au misiuni

76

Într-un discurs cu un puternic ecou biblic, teologul Robert Smith Jr. i-a invitat pe studenţii Universităţii americane Liberty să fie „în lume, dar nu lumeşti", amintindu-le că, în calitate de creştini, ei nu se pregătesc pentru a avea o slujbă, ci o misiune.

Smith, care este profesor la Facultatea de Teologie Beeson, s-a adresat studenţilor vinerea trecută în timpul unei Convocări (întâlnire a studenţilor care are loc, săptămânal, lunea, miercurea şi vinerea).

„Nu ştiu unde vă veţi duce după ce plecaţi de aici, însă Dumnezeu vă orchestrează viaţa providenţial, astfel încât nimic nu apare în viaţa voastră ca un accident, incident sau coincidenţă. Totul este făcut prin providenţă. El este viziunea voastră. El vă va scoate la lumină," le-a spus Smith studenţilor, relatează Christian Post.

 Pe un ton ferm, teologul i-a îndemnat pe studenţi să nu se mai plângă: „nu vă mai văitaţi. Nu mai spuneţi că aţi fi soţi mai buni, dacă aţi avea soţii mai bune. Că aţi fi studenţi mai buni, dacă aţi avea profesori mai buni. Că aţi fi credincioşi mai buni, dacă aţi avea pastori mai buni." În schimb, Smith a lansat un apel la asumarea responsabilităţii nu doar pentru propria persoană, ci şi pentru binele celorlalţi, punctând că orice slujbă şi-ar alege un student, aceasta va fi o misiune.