Biserica Anglicană se gândește să ofere botezuri „all-inclusive”

222

Biserica Anglicană ia în calcul oferirea de botezuri „all inclusive", care pe lângă ceremonia religioasă, să cuprindă și recepţii cu șampanie, într-un decor de petrecere, amenajat la biserică sau acasă, notează The Telegraph.

Motivul din spatele acestei iniţiative este adaptarea ofertei bisericii la dorinţa a tot mai mulţi credincioși de a se simţi „mai bine-veniţi" la biserică. Ideea a venit ca răspuns la rezultatele oferite de o „cercetare de piaţă", comandată de Arhiepiscopul de Canterburry și York. Cercetarea a vizat posibilităţile de reorganizare a ceremoniei botezului pentru a o face cât mai relevantă pentru creștinii secolului XXI.

Rev. Sandra Millar, care conduce „Proiectul Botezul" în cadrul Bisericii Anglicane, spune că e uimită de cât de mulţi părinţi vor încă să își boteze pruncii, deși ei nu au, la rândul lor, nicio legătură cu biserica.

„Petrecerile nu sunt o idee nebiblică – Iisus mergea la petrecere, trebuie să găsim și noi căi de a face asta. Biserica este în căutare de modalităţi noi și inovative de a face lucrurile. Unele dintre aceste modalităţi pot fi destul de radicale, iar altele vor presupune doar să facem lucrurile obișnuite mai bine," a mai spus Millar.