Declaraţii controversate în Irlanda – Botezul copiilor, o violare a drepturilor omului

Fosta președintă a Irlandei, Mary McAleese, este autoarea unei declaraţii deconcertante pentru un catolic: botezul copiilor mici, practicat de Biserica Catolică, încalcă drepturile omului.

În faţa celor două uși

Nicio altă instanţă pe pământ nu poate judeca un om așa de eficient cum o face sau ar trebui să o facă propria lui conștiinţă. Înainte și îndată după ce răul a fost comis începe „nemilosul“ proces.

Ecumenism cu două feţe, sau unitate în diversiune

Se întâmpla pe data de 10 mai 1973. Prima întâlnire dintre conducătorul Bisericii Romano-Catolice, pe atunci papa Paul al VI-lea, și omologul său, papa Shenouda al III-lea, conducătorul Bisericii Ortodoxe Copte, întâlnire ce avea să pună capăt unei perioade de 15 secole de înstrăinare.

Cine poate decide că un botez este „greșit”

The Daily Beast a publicat pe 21 februarie articolul lui Candida Moss („You’re Doing Baptism All Wrong”), plecând de la cartea „The World’s Oldest Church”, a lui Michael Peppard, profesor la Universitatea Fordham din Statele Unite.

O biserică refuză să boteze copilul unui cuplu gay

O biserică din Florida a anulat botezul unui copil după ce membrii congregaţiei și-au exprimat opoziţia pentru că părinţii copilului sunt homosexuali. Cu doar trei zile înainte ca evenimentul să aibă loc, biserica a anunţat că nu mai este de acord cu solicitarea lor, deși iniţial preotul agrease ideea.

De ce să ne pese de botezul lui Justin Bieber?

Tânărul cântăreţ canadian de 19 ani „și-a pierdut calea" în ultima vreme, fiind implicat în scandaluri cu marijuana, prostituate și ajungând în arest pentru șofat sub influenţa alcoolului. Acum, presa americană scrie că Justin caută un loc, cu o piscină intimă, unde să fie botezat, sub egida Bisericii Hillsong din New York. De ce ar...

Succesul nebănuit al serialului Biblia: 3.000 de botezuri

Primul episod a fost văzut de peste 13 milioane de telespectatori şi următoarele din serie au bătut record de audienţă după record de audienţă. Dar succesul financiar nici măcar nu se compară cu succesul măsurat în numărul celor care au decis să se boteze în urma vizionării serialului „Biblia", afirmă producătorul Mark Burnett.

Rata botezurilor în ţările occidentale scade, în ciuda mobilizării elitelor religioase

Botezul Prinţului George al Marii Britanii a constituit miercuri nu doar un eveniment surprinzător prin simplitatea lui, ci și un prilej de reflecţie la importanţa botezului, ca ritual religios, într-o ţară în care, deși tradiţia botezului în copilărie este împământenită, doar unul din șase copii mai este botezat.

Biserica Anglicană se gândește să ofere botezuri „all-inclusive”

Biserica Anglicană ia în calcul oferirea de botezuri „all inclusive", care pe lângă ceremonia religioasă, să cuprindă și recepţii cu șampanie, într-un decor de petrecere, amenajat la biserică sau acasă, notează The Telegraph.

Premieră ecumenică: protestanţii şi catolicii îşi recunosc unii altora botezurile

Biserica Catolică din Statele Unite ale Americii a făcut un pas decisiv marţi, pentru îmbunătăţirea relaţiilor ecumenice cu un grup de confesiuni protestante: cele două părţi au anunţat că intenţionează să semneze un acord prin care să-şi recunoască oficial, în premieră, botezurile unii altora.

Israelul a deschis un loc pentru botezuri în West Bank

Israelul a deschis un nou loc pentru botezuri, pe malurile Râului Iordan, unde se crede că Iisus Christos a fost botezat. Deşi acesta este unul dintre cele mai importante locuri pentru religia creştină, el a rămas închis vizitatorilor după ce Israelul a luat această regiune de la Iordania, în 1967.