Nu omul, ci Dumnezeu creează viaţa

114

Liderii catolici consideră că prima celulă sintetică vie creată recent de oamenii de ştiinţă din Statele Unite, poate fi o descoperire utilă dar, îi avertizează pe oamenii de ştiinţă să nu uite că doar Dumnezeu poate crea viaţă. Prima reacţie a Vaticanului faţă de această chestiune a fost una destul de precaută, notează Associated Press.

   

    „Este o descoperire ştiinţifică mare. Acum trebuie să înţelegem cum va fi implementată în viitor", a declarat monseniorul Rino Fisichella, specialist al Vaticanului în probleme de bioetică. Cardinalul Angelo Bagnasco a apreciat descoperirea ca pe un „dar al lui Dumnezeu pentru înţelegerea creaţiei şi pentru a fi capabili să o administrăm mai bine". Pe de altă parte, inventatorii celulei consideră că aceasta este o re-creare a vieţii, o transformare a unui tip de bacterie într-un alt tip.

    Alţi oficiali catolici şi-au exprimat îngrijorarea că oamenii de ştiinţă ar putea fi tentaţi să se joace de-a Dumnezeu. „În mâinile cui nu trebuie, progresul de azi ar putea conduce mâine la un salt devastator în întuneric", a spus episcopul Domenico Mogavero.