Cea mai mare statuie a lui Iisus a fost ridicată în Polonia (galerie foto)

88

Ieri a fost ridicată în Polonia o statuie a lui Iisus despre care iniţiatorii proiectului afirmă că este cea mai mare din lume.

Sâmbătă a fost ridicată în Polonia o statuie a lui Iisus despre care iniţiatorii proiectului afirmă că este cea mai mare din lume.

Christos Regele are 33 de metri, adică un metru pentru fiecare an de viaţă trăit de Iisus pe acest pământ, afirmă Sylwester Zawadzki, preotul care a demarat proiectul. Oficialii orașului Swiebodzin iau în calcul platforma și coroana aurită și susţin că statuia are 51 de metri. Construcţia întrece astfel celelalte două statui uriașe ale lui Iisus din lume: Christos de la Concodia (Bolivia) și Iisus de la Rio (Brazilia).

Sute de oameni au fost prezenţi sâmbătă la ultimele manevre ale macaralei uriașe, așezarea braţelor și a capului. Întreaga statuie este realizată din ipsos și fibră de sticlă, și cântărește 440 de tone. Proiectul finalizat în weekend era început de cinci ani. „Niciodată nu am fost mai fericit ca azi", spune Zawadzki, preotul în vârstă de 78 de ani. „Este punctul culminant al lucrării mele de-o viaţă ca preot."

Proiectul a fost finanţat din donaţii, fără a se indica suma totală. Estimările neoficiale indică un total al cheltuielilor de aproximativ 1.5 milioane de dolari. Administraţia orașului speră ca proiectul să devină o atracţie turistică. Unii localnici sunt de părere că statuia e de prost gust, iar banii ar fi putut fi folosiţi mult mai eficient în proiecte sociale ale orășelului de numai 21.000 de locuitori.