În Noua Zeelendă, o biserică promovează un afiş cu pruncul Iisus gay

201

Biserica St. Matthew-in-the-City, din oraşul Auckland (Noua Zeelandă) a devenit subiectul unor dezbateri publice vehemente, după ce a afişat un panou ce-L înfăţişează pe pruncul Iisus în ipostaza unui copilaş homosexual.

Biserica, care se descrie ca o Biserică Anglicană progresivă, a pus imaginea cu pruncul Iisus, care are o aureolă în culorile curcubeului, cu scopul de a promova afirmaţia că Iisus ar fi putut fi gay şi de a stârni o dezbatere publică.

Nu doar că liderii religioşi din ţară şi comunitatea nu au participat la dezbatere, dar panoul a fost intens criticat şi blamat. Locuitorii din Auckland s-au declarat indignaţi şi revoltaţi de această ipoteză total opusă învăţăturii biblice privitoare la homosexualitate, informează Christian Post.

În faţa unei asemenea reacţii, cei doi pastori care au avut iniţiativa, Glynn Cardy şi Clay Nelson, au încercat să explice că nu au intenţionat să-L denigreze pe Iisus. În schimb, ei au dorit să reconcilieze credinţa creştină cu diferitele stiluri de viaţă, între care şi cel homosexual.