Thrivent Financial promite 7 mil. dolari pentru Habitat for Humanity

17

În 2013, organizaţia Thrivent Financial for Lutherans va sprijini activitatea Habitat For Humanity (HFH) International cu aproximativ 7 milioane de dolari, a anunţat HFH, potrivit Religion News Service. Cu aceşti bani vor putea fi construite circa 113 case pentru persoane defavorizate.Parteneriatul între cele două organizaţii durează încă din anul 2005. De atunci, Thrivent Financial şi membrii săi au donat peste 180 de milioane de dolari şi peste 3,5 milioane de ore de voluntariat. Thrivent Financial rămâne cel mai puternic sponsor neguvernamental al organizaţiei Habitat For Humanity.

Thrivent Financial for Lutherans este o organizaţie neguvernamentală luterană, cu aproape 2,5 milioane de membri. Cu un capital de peste 75 de milioane de dolari, în acţiuni, ONG-ul este inclus în topul Forbes al celor mai bogate 500 de organizaţii care oferă servicii.

Habitat for Humanity (Habitat pentru Umanitate) este o mişcare creştin-ecumenică, non-profit care construieşte şi reabilitează locuinţe pentru familii defavorizate, se arată pe site-ul oficial al filialei române a organizaţiei. Aceasta a fost fondată în 1976 în SUA de către Millard şi Linda Fuller şi a revoluţionat la nivel mondial conceptele de locuire socială, de voluntariat şi de implicare socială a comunităţilor locale.