Ce cred creştinii practicanţi despre viaţa de după moarte şi alte doctrine

358

Şase din zece americani care frecventează biserica sunt de părere că viaţa veşnică poate fi obţinută doar prin creştinism, potrivit unui studiu recent realizat de LifeWay Research, care a relevat şi alte opinii despre doctrinele fundamentale ale creştinismului.

În ceea ce priveşte viaţa veşnică, peste un sfert dintre cei chestionaţi a afirmat că „o persoană care Îl caută cu sinceritate pe Dumnezeu poate obţine viaţa veşnică şi prin alte religii, nu doar prin creştinism". La polul opus, 58% dintre creştini s-au opus acestei afirmaţii.

Cu privire la caracterul lui Dumnezeu, 71% sunt de acord că Dumnezeu este drept şi că păcatul trebuie pedepsit. În plus, 75% sunt convinşi că Dumnezeul Bibliei este diferit de cel din alte religii, precum islam, hinduism, budism ş.a.

Cel mai mare consens în rândul creştinilor practicanţi este cu privire la Biblie, pe care aceştia o „consideră insuflată de Dumnezeu şi corectă". 82% dintre creştini sunt de acord cu această afirmaţie, în timp ce 10% o resping.

Diferenţele mari de percepţie cu privire la doctrinele fundamentale ale creştinismului relevate în acest studiu au fost explicate de Ed Stetzer, cercetător şi pastor creştin. „Mulţi creştini se confruntă cu probleme de ordin doctrinar. Fiecare biserică are în rândurile ei creştini maturi şi tineri în credinţă care trebuie să ofere o înţelegere unitară a doctrinelor", a afirmat Stetzer pentru Christianity Today.