Timp de o oră, catolicii din toată lumea s-au rugat pentru „o singură credinţă”

242

În timpul slujbei de duminică, Papa Francisc a iniţiat în premieră în istoria bisericii o oră de rugăciune globală, pentru ca toţi catolicii să se roage împreună pentru două categorii de persoane defavorizate, dar şi pentru o singură credinţă.

Prima categorie este alcătuită din cei care suferă de pe urma războiului, a sclaviei, a traficului uman, a dependenţei de droguri şi a crizei economice. O a doua categorie pentru care catolicii s-au rugat este alcătuită din şomeri, bătrâni, emigranţi, persoanele fără adăpost, deţinuţii şi toţi cei care sunt marginalizaţi.

Vaticanul a cerut credincioşilor să se roage împreună, în timpul unei „ore sfinte", ce a avut loc între 5-6 PM (ora Romei), indiferent că se aflau într-o biserică catolică, o mănăstire, o catedrală sau o simplă parohie rurală.

Prin urmare, indiferent că era zi sau noapte, bisericile catolice au rămas deschise, cu scopul de a permite credincioşilor să participe la această adoraţie, a cărei temă este „un singur Dumnezeu, o singură credinţă".

De asemenea, tipul de rugăciune este unul foarte solemn, denumit adoraţie euharistică. Aceasta înseamnă că ora a fost petrecută în rugăciune înaintea trupului lui Christos, potrivit site-ului catholic.org.