Tribunalele din Marea Britanie ar putea renunţa la jurământul pe Biblie

97

Oamenii și-au pierdut respectul faţă de jurământul pe care trebuie să îl rostească cu mâna pe Biblie înainte de a depune mărturie în tribunal, spun magistraţii care propun ca această practică să fie înlocuită.

Cuvântul „Dumnezeu" va fi scos complet din jurământ, care ar suna în felul următor: „Promit sincer să spun adevărul, tot adevărul și nimic în afara adevărului și înţeleg că dacă nu fac asta voi comite un delict pentru care voi fi pedepsit, poate chiar trimis la închisoare", citează Christian Concern.

Ideea din spatele propunerii este că noul jurământ ar fi mai corect faţă de toată lumea și ar fi mai ușor pentru cei care trebuie să depună mărturii să înţeleagă importanţa a ceea ce afirmă, scrie The Times.

Propunerea va fi dezbătută în această lună de către Asociaţia Magistraţilor și dacă se va ajunge la un acord pentru înlocuirea jurământului pe Biblie, propunerea va fi trimisă pentru aprobarea Ministerului Justiţiei.

Ian Abrahams, un magistrat din Bristol, a spus că mereu vede că oamenii dau din umeri când li se prezintă jurământul religios, și nu le pasă că sunt rugaţi să jure pe Biblie. Cu toate astea, liderii religioși au criticat propunerea, pe care o consideră încă un pas spre distrugerea creștinismului în Marea Britanie, având în vedere și faptul că oamenii au în prezent posibilitatea de a alege un jurământ secular, în loc de cel religios. John Glen, un parlamentar conservator este de acord că nu există o nevoie reală pentru schimbarea jurământului. Propunerea este un exemplu de „corectitudine politică care a luat-o razna", a declarat el, conform Telegraph.