Talibanii ar atenta din nou la viaţa Malalei Yousafzai

361

Purtătorul de cuvânt al grupării talibane din Pakistan a declarat pentru ABC News că nu există nicio îndoială asupra intenţiei grupării de a demara o nouă tentativă de omor la adresa tinerei Malala Yousafzai.

„Am atacat-o pe Malala pentru că a insultat islamul și a râs de el. Dacă am găsi-o în mod sigur am încerca să o ucidem și am fi foarte mândri dacă am reuși", a declarat Shahidullah Shahid.

Malala avea doar 11 ani când a atacat gruparea pentru un ordin care cerea închiderea tuturor școlilor de fete. De atunci a început să militeze pentru dreptul de a merge la școală, mai ales că tatăl ei conducea o astfel de școală.

Pe 9 octombrie 2012, Malala se afla în autobuzul de școală când talibanii au împușcat-o de trei ori. La 6 zile după atac a fost transportată în Anglia pentru îngrijiri medicale și este un miracol că a scăpat fără niciun fel de daune ireparabile.

În prezent Malala locuiește împreună cu familia ei în Birmingham și s-a întors la școală. În ziua când a împlinit 16 ani a ţinut un discurs în faţa Naţiunilor Unite și a devenit cea mai tânără persoană care să fie nominalizată pentru Premiul Nobel pentru Pace.

Despre viaţa în Anglia, Malala a mărturisit că este o luptă de acomodare la o cultură cu totul diferită. Malala merge tot la o școală de fete, în portul tradiţional. Într-un interviu pentru radio BBC ea a declarat că pentru întreaga familie, în special pentru mama ei, este o adevărată încercare să aibă atâta libertate la dispoziţie.