Ucraina: televiziunea adventistă, prima ce poate emite programe religioase

14

Săptămâna trecută, televiziunea adventistă Hope Channel din Ucraina a devenit prima televiziune creştină care a obţinut licenţă audiovizuală în Ucraina.

Săptămâna trecută, televiziunea adventistă ucraineană Hope Channel a devenit prima televiziune creştină care a obţinut licenţă audiovizuală în Ucraina.

Licenţa de emisie a fost acordată de Consiliul Naţional de Difuziune pentru Televiziune şi Radio şi va permite preluarea Hope Channel de către 600 de reţele de cablu din ţară. Potrivit comunicatului oficial emis de Consiliu, Hope Channel a primit licenţa deoarece este „o televiziune educaţională şi religioasă valoroasă".

Televiziunea, care va fi lansată în luna noiembrie, va emite non stop şi va difuza emisiuni pentru copii, tineri şi familie, despre stilul de viaţă, muzică şi sănătate. Din cele 24 de ore de emisie zilnică, 18 vor fi în limba ucraineană.   

În Ucraina există aproximativ 60.000 de credincioşi adventişti, care se închină în cele peste 900 de biserici din toată ţara. Biserica Adventistă din Ucraina mai are un colegiu, o şcoală de limba engleză, o casă de editură şi un centru media la Kiev, numit Voice of Hope.

Programele Hope Channel sunt vizionate de peste un miliard de persoane de pe toate continentele prin staţii TV gratuite, satelit, cablu şi pagini web. Reţeaua Hope Channel are o filială şi în România, Speranţa TV, lansată în aprilie 2007.