Adolescenţii care petrec timp unu-la-unu cu părinţii lor sunt mai încrezători

243

Copiii care petrec timp împreună cu părinţii lor sunt mai încrezători în forţele proprii şi au abilităţi sociale mai dezvoltate, scrie Medical Daily.

Un studiu publicat în jurnalul Child Development prezintă rezultatul unei analize care a vizat 200 de familii. Cercetătorii au descoperit că relaţiile apropiate părinte-copil în timpul perioadei turbulente a adolescenţei sunt în mod special importante pentru dezvoltarea individului.

Oamenii de ştiinţă au ţinut să precizeze că timpul pe care adolescenţii îl petrec cu părinţii lor nnu este doar în descreştere, pe măsură ce tânărul înaintează în vârstă, dar este şi un „timp social", în care copilul îşi împarte părintele şi cu alte rude sau apropiaţi. Studiul a relevat importanţa timpului pe care copiii îl petrec între patru ochi cu părinţii.

Se pare că legătura dintre stima de sine şi relaţia părinte copil favorizează în special adolescenţii care petrec timp cu taţii lor. Aceasta, spun cercetătorii, fiindcă timpul cu tatăl ar implica mai mult activităţi recreative , sau fiindcă rolul mamei este atât de întrepătruns cu viaţa copilului încât beneficiile relaţiile mamă-copil „pot trece uşor neobservate sau nerecunoscute".