Un concurs de frumuseţe musulman „rivalizează” cu Miss World

166

După ce islamiștii extremiști din Indonezia au vociferat împotriva organizării unui concurs Miss World în ţara predominant musulmană, un concurs de frumuseţe exclusiv pentru femeile islamice își va anunţa câștigătoarea miercuri, în Jakarta, informează AFP.

„Muslimah World este un concurs de frumuseţe, însă cerinţele sunt foarte diferite de cele ale Miss World," a declarat pentru AFP Eka Shanti, fondatorul concursului. Mai exact, participantele trebuie să fie „pioase, un model pozitiv și să demonstreze cum poţi să îţi menţii în echilibru viaţa spirituală în lumea modernizată de azi," a mai explicat Shanti.

„Nu vrem doar să spunem 'nu' concursului Miss World," a spus Shanti. „Am vrea în schimb să le arătăm copiilor noștri că există alegeri. Vrei să fii ca femeile de la Miss World? Sau ca acelea de la Muslimah World?".

Cunoscutul concurs Miss World a fost deschis anul acesta la 8 septembrie, în singura insulă cu populaţie majoritar hindusă din arhipelagul indonezian: Bali. Guvernul a decis să mute evenimentul din Jakarta (unde fusese anunţat iniţial) în Bali, pentru a diminua riscul unei confruntări cu islamiștii.