Un fost maestru Feng Shui a renunţat la geomanţie pentru creștinism

378

Tony Chan Chun-chuen, renumitul mastru Feng Shui din Hong Kong, a denunţat sistemul chinez de geomanţie ca fiind de la Diavol și a devenit creștin după ce a citit Biblia. El a fost botezat la începutul lunii martie și și-a luat un nou nume, care să reflecte noile sale convingeri – Peter Chan, relatează South China Morning Post.

Chan a fost botezat de pastorul Lam Yee-Iok într-o biserică baptistă din Honk Kong pe 5 martie. „Este cea mai fericită zi din viaţa mea. Mă simt de parcă tocmai m-am căsătorit și pot spune tuturor că sunt creștin", a spus el după botezul la care au participat aproximativ 70 de prieteni și rude, inclusiv soţia sa, Tam Miu-ching.

Soţia lui Chan a mărturisit că a văzut numeroase schimbări în viaţa lui după convertire. „S-a schimbat, devenind mai tăcut, mai fericit și mai puţin agitat", a afirmat ea. „Ne înţelegem mai bine acum, iar el petrece mai mult timp cu copiii", a adăugat aceasta.

Chan a afirmat că, deși activitatea sa l-a făcut milionar, a hotărât să renunţe la ea, întrucât trecutul său este „un complet eșec", pe care ar vrea să-l șteargă. În ce privește fosta sa ocupaţie, Chan a spus că Feng Shui, sistemul filosofic chinez bazat pe controlarea energiilor naturale și spirituale, este o fraudă. „Numai Christos este adevărat. Dacă e ceva adevărat în Feng Shui, nu poate fi vorba decât de intervenţia Diavolului (…), care caută să-i momească pe oameni la el", a afirmat el.

Fostul mastru Feng Shui a povestit că viaţa lui a început să se schimbe încă din luna martie a anului trecut, când șoferul său creștin, Henry Tam, i-a oferit o Biblie. „Când am ţinut în mână Biblia aceea, m-am simţit ca paralizat, iar în inimă am simţit un soi de căldură, așa că l-am întrebat pe Henry: «Pot să mă întâlnesc cu pastorul tău?»", a relatat Chan. Pastorul cu care s-a întâlnit a fost Lam Yee-Iok, cel care l-a și botezat săptămâna trecută.

Geomanţia, denumită în China și Feng-Shui („vânt-apă"), este un sistem filosofic ce studiază legăturile energetice dintre oameni și mediul lor înconjurător. Sistemul este bazat pe credinţa că, pentru a atinge pacea interioară, omul, împreună cu mediul său de viaţă (clădiri, mobilă, obiecte etc.) trebuie să fie în armonie cu energiile cosmice.

Maeștrii Feng Shui studiază configuraţia energetică a unui spaţiu și spun ce este posibil să se întample celor care trăiesc în spaţiul respectiv, oferind totodată sugestii de amenajare despre care afirmă că ar activa energiile bune și ar contracara influenţele energiilor negative.