Corpul uman, prin ochii unui chirurg – expoziţie fascinantă la Muzeul Antipa

104

Expoziţia The Human Body îşi va deschide porţile pe 22 martie, la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa" şi va oferi vizitatorilor o perspectivă inedită asupra corpului uman.

Vernisajul include peste 200 de exponate, reprezentând corpuri umane reale şi oferă o vizualizarea tridimensională a organelor şi ţesuturilor umane. Printre altele, vei putea afla răspunsuri la întrebări precum: de ce strănutăm, cum afectează fumatul pasiv fertilitatea, unde se regăseşte tendonul lui Ahile, de ce sunt şoldurile femeii mai mari decât cele ale bărbatului, cum arată un plămân sănătos în comparaţie cu cel al unui fumător, care sunt efectele obezităţii asupra corpului şi alte informaţii fascinante.

Expoziţia îşi propune să ofere publicului posibilitatea de a observa organismul uman prin ochii unui chirurg, dar şi de a-i determina pe aceştia să acorde o mai mare importanţă unui stil de viaţă sănătos.

Vernisajul The Human Body ajunge pentru prima dată în România, după ce a fost prezentată în oraşe precum Londra, Barcelona, Madrid, Praga, Torino, Amsterdam, Dublin, Kiev, Lisabona sau Amsterdam. Publicaţia Irish Times (Irlanda) afirma despre această expoziţie că „îţi taie respiraţia, este teribilă şi chiar frumoasă", conform comunicatului emis de Events.

Expoziţia este deschisă până pe 30 iunie, iar biletele s-au pus deja în vânzare. Un bilet pentru adulţi costă, de marţi până vineri 50 de lei, iar în weekend 60 de lei. Biletele pentru copiii între 7 şi 18 ani costă 32 de lei (marţi-vineri), respectiv 40 de lei (în week-end), iar pensionarii vor plăti 40 de lei (marţi-vineri) sau 50 de lei (în week-end). Există şi opţiunea de abonament de familie şi pentru grupuri organizate de peste 10 copii (doar de marţi până vineri). Adulţii care îşi cumpără bilete până pe 21 martie, beneficiază de o reducere de 20% (număr limitat).

Biletele pot fi achiziţionate online de pe www.eventim.ro sau prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărtureşti)

Evenimentul este organizat de Events în colaborare cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa" şi produs de GFORCE EXHIBITIONS.