Un judecător obligă o elevă să poarte un ecuson cu „semnul fiarei”

151

Un judecător federal din Texas a permis unei şcoli să o exmatriculeze pe o elevă, deoarece aceasta a refuzat să poarte noul ecuson al şcolii, care conţine un cip de monitorizare şi pe care eleva îl consideră „semnul fiarei".

Elevii care învaţă în şcolile din San Antonio, Texas, sunt obligaţi să poate noile ecusoane din toamna trecută, pentru ca prezenţa lor să fie mai bine monitorizată. Andrea Hernandez s-a opus purtării acestor ecusoane cu cip deoarece aceasta contravine credinţelor sale religioase.

„Trebuie să ascultăm de cuvântul lui Dumnezeu. Nu ni se poate cere să nu ascultăm de Mântuitorul nostru", a declarat tatăl ei, într-un interviu acordat site-ului Wired.

Potrivit convingerilor religioase ale elevei, acceptarea unui cod personalizat este sinonimă cu supunerea faţă de guvern sau altă autoritate seculară pentru a obţine anumite privilegii. În opinia fetei, aceasta este o formă de idolatrie, explică reprezentanţii Institutului Rutherford, un grup ce apără drepturile omului şi care oferă consiliere familiei elevei.

Însă în instanţă, argumentul fetei a fost respins. Judecătorul districtual Orlando Garcia a declarat că argumentul este, în fapt, unul secular, nu religios. De aceea, eleva nu a avut câştig de cauză. Atât familia, cât şi Institutul Rutherford au contestat în instanţă decizia judecătorului districtual.