Un sud-coreean s-a răstignit singur

147

Un bărbat sud-coreean a fost descoperit mort prin răstignire, la 10 zile după celebrarea sărbătorii pascale. Presa locală informează că răstignirea a imitat în cele mai mici detalii crucificarea lui Iisus Christos. Există indicii că victima s-a răstignit singură.

Victima purta o coroană de spini şi era îmbrăcată doar în lenjeria de corp, fiind fixată de lemnul crucii cu piroane. Crucea pe care era răstignit sud-coreeanul avea la dreapta şi la stânga alte două cruci mai mici, o reproducere a faptului că Iisus a fost răstignit între 2 tâlhari, informează CNN.

Poliţia a găsit lângă cruce mai multe unelte folosite pentru construirea crucii, precum şi un bilet scris de bărbatul răstignit, familia acestuia confirmând că este scrisul său. Autorităţile au declarat că nu au cunoştinţă despre un alt caz de răstignire în Coreea de Sud.

Paştele a prilejuit un ritual catolic neaprobat de liderii catolici în Filipine: 24 de bărbaţi au fost răstigniţi în acest an, însă nu s-au înregistrat decese în rândul lor. Procesiunea şi îndeplinirea ritualului s-au desfăşurat sub atenta supraveghere a autorităţilor şi a personalului medical pregătit să intervină.

(Foto: vincentvanderveken.com)