Un vot fără precedent decide divizarea Bisericii Prezbiteriene

264

Congregaţia bisericii prezbiteriane Longview din Texas a decis să voteze duminica aceasta pentru a afla dacă credincioşii îşi doresc să facă parte în continuare din Biserica Prezbiteriană din SUA sau dacă doresc divizarea de biserica mamă.

Congregaţia bisericii prezbiteriane Longview din Texas a decis să voteze duminica aceasta pentru a afla dacă credincioşii îşi doresc să facă parte în continuare din Biserica Prezbiteriană din SUA sau dacă doresc divizarea de biserica mamă.

Decizia de a vota a fost luată pe fondul nemulţumirilor legate de poziţia bisericii mamă faţă de hirotonirea pastorilor homosexuali. În semn de protest, pastorul bisericii va renunţa la calitatea sa de pastor pe 21 mai. Pastorul a declarat că decizia bisericii din Longview are mai puţin legătură cu acceptarea homosexualilor. Principala problemă, afirmă el, este îndepărtarea de principiile creştine deoarece biserica vrea să se armonizeze cu cultura contemporană.

Discuţiile au început vara trecută, când Adunarea Generală a Bisericii Prezteriene din SUA a decis hirotonirea pastorilor gay ne-celibetari. Imediat după aflarea deciziei, prezbiterii bisericii din Longview au decis divizarea de Biserica Prezbiteriană ce numără 40 de milioane de membri în întrega lume, cu 21 de voturi pentru şi 3 împotrivă. Duminica aceasta, membrii congregaţiei vor avea ultimul cuvânt, relatează site-ul Christian Post.

În cazul în care va fi votată sciziunea, Biserica din Longview se va alătura altor biserici prezbiteriene care au decis să se departă de biserica mamă din cauza deciziei Adunării Generale. Dacă credincioşii vor vota pentru divizare, membrii se vor alătura bisericii prezbiteriene evanghelice, o denominaţiune care are o viziune conservatoare. Prima biserică care a decis sciziunea a fost Biserica din Colorado Springs, cea mai mare biserica prezbiteriană din SUA.