Vaticanul minimalizează importanţa ameninţărilor Mafiei împotriva Papei Francisc

114

După ce miercurea trecută s-a făcut public faptul că Papa Francisc ar putea fi obiectivul unei grupări mafiote din sudul Italiei, Vaticanul a declarat vineri că nu acordă prea multă importanţă acestor ameninţări.

Federico Lombardi, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, a declarat vineri, 15 noiembrie, că sunt „foarte liniştiţi" în ceea ce priveşte posibila ameninţare a papei, deoarece nu consideră că există vreun motiv de îngrijorare. Cu o zi înainte, Papa Francisc a călătorit de la Vatican la Palatul Quirinal din Roma pentru a-l vizita pe preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, împreună cu persoanele care îl însoţesc de obicei, dar fără escorta poliţiei sau alte măsuri de securitate, notează religionnews.com.

Nicola Gratteri, procurorul anti-Mafie, care a fost la rândul lui ameninţat de grupuri de crimă organizată, a declarat că reformele pe care vrea să le facă Papa Francisc ar fi deranjat grupul Ndragheta, motiv pentru care pontificele ar fi devenit ţinta ameninţărilor Mafiei.

Timp de câţiva ani, Mafia a spălat bani şi a făcut anumite investiţii, în complicitate cu biserica, iar acum papa încearcă să demonteze această structură în cadrul Vaticanului, lucru destul de periculos şi deranjant, a declarat Gratteri. Faptul că papa încearcă să combată corupţia a stârnit mânia Mafiei. De asemenea, el a criticat corupţia din sânul bisericii şi grupurile de crimă organizată, inclusiv grupul Ndrangheta.