Victor Ponta, primit în audienţă de Papa Francisc (video)

302

Premierul Victor Ponta a fost primit sâmbătă în audienţă la Vatican de către Papa Francisc, cu scopul unor discuţii care au avut în centrul libertatea religioasă, drepturile omului şi combaterea discriminării creştinilor în lume.

Întâlnirea a avut loc cu ocazia vizitei oficiale de trei zile a delegaţiei române în Italia, care s-a centrat pe relaţiile economice dintre cele două state. Cu ocazia vizitei la Vatican, prima întâlnire dintre Ponta şi Francisc, şi patriarhul ortodox Daniel a transmis un mesaj.

Acesta din urmă i-a trimis papei o icoană cu Fecioara Maria şi Pruncul Iisus. La rândul său, premierul a primit o medalie care să-i amintească de această întâlnire şi o icoană pentru fiul său, care şi-a serbat sâmbătă ziua de naştere.

Între subiectele discutate au fost colaborarea dintre România şi Vatican în susţinerea drepturilor omului, a libertăţii religioase şi a combaterii discriminării creştinilor în lume, promovarea cooperării ecumenice prin încurajarea dialogului dintre cele două biserici şi susţinerea comunităţilor româneşti din diaspora.

Ponta i-a mulţumit papei în mod special pentru faptul că ortodocşii din Italia sunt priviţi cu toleranţă şi acceptaţi în lăcaşurile de cult pentru slujbele şi evenimentele religioase de care comunitatea românească are nevoie. Premierul a apreciat că şi România este cel puţin la fel de tolerantă ca şi Italia în ceea ce-i priveşte pe credincioşii altor religii şi culte religioase, informează Mediafax.

În ceea ce priveşte relaţiile diplomatice şi ecleziastice între România şi Vatican, ultima vizită a unui Suveran Pontif în România a avut loc în 1999, prin vizita Papei Ioan Paul al II-lea, care subliniase că astăzi creştinii nu-şi mai permit luxul de a sta despărţiţi.

Sursa fotografiei: captură video Youtube