Video: Chirurgii care se consideră „bisturiul lui Dumnezeu”

1352

„Îmi place să mă rog înainte de operaţie". Nu sunt cuvintele unui preot sau pastor. Nici ale vreunui tată sau pacient care îşi pune speranţa doar în Dumnezeu, ci ale unor medici americani, care declară că preferă să se bazeze doar pe Dumnezeu, Marele Medic.

„Eu mă consider asemenea bisturiului care taie printr-o tumoră. Dumnezeu mă foloseşte ca pe un instrument, astfel că, în timpul operaţiei El este singurul care controlează viaţa şi moartea. De aceea, îmi place să mă rog cu pacienţii mei. Ca ei să înţeleagă că îşi pun viaţa şi sănătatea direct în mâna lui Dumnezeu”, a declarat dr. Mark Pool, chirurg cardiolog din Dallas, pentru Charisma News.

Iar perspectiva sa asupra vieţii este împărtăşită şi de alţi medici, asemenea chirurgului gastroenterolog Rohan Jeyarajah, de la Centrul medical Metodist din Dallas. „Din experienţa mea pot spune că este ca şi cum mă duc la biserică în fiecare zi – Îl văd zilnic pe Dumnezeu la lucru”, a declarat Jeyarajah.

Abordarea celor doi medici, diferită de ceea ce se întâmplă în mod normal în spitale, este primită diferit de pacienţi. Unii resping ideea de la bun început, fie pentru că nu sunt credincioşi, fie pentru că nu li se pare o abordare potrivită. Alţii acceptă de ruşine sau din respect faţă de medici. Cei mai mulţi însă nu simt nicio presiune atunci când vine vorba despre religie, credinţă sau rugăciune, spre surpriza plăcută a celor doi medici.

Aceasta este şi experienţa de credinţă a lui Jimmy Mayfield, în vârstă de 78 de ani, care avea nevoie de o înlocuire de valvă. „Deşi operaţia era una dificilă, m-am simţit bine atunci când am văzut că cel care trebuie să mă opereze este liniştit şi Îl ia pe Dumnezeu cu el, în sala de operaţie”.