Vizita Papei în Beirut, „un strigăt dezarmat, dar plin de speranţă”

20

Libanul a decretat ziua de 15 septembrie 2012, ca zi liberă. Motivul? Autorităţile vor să permită populaţiei să participe la vizita Papei Benedict al XVI-lea.

Duminică, Papa a caracterizat vizita sa în Beirut drept un pelerinaj de pace pentru întreaga regiune a Orientului Mijlociu, notează Huffington Post.

Benedict le-a spus pelerinilor aflaţi în vizită la reședinţa lui de vară în Castelul Gandolfo, din apropiere de Roma, că deși soluţionarea problemelor din Orientul Mijlociu poate părea dificilă, oamenii „nu ar trebui să se abandoneze violenţei sau înrăutăţirii tensiunilor." Mesajul Papei s-a adresat și comunităţiii internaţionale, căreia i-a lansat apelul de a sprijini eforturile de dialog și reconciliere, subliniind „importanţa, pentru întreaga lume, a unei păci stabile și durabile în regiune."

Pe site-ul Radio Vatican, purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun declara că în conflictele din Orientul Mijlociu se reflectă nu doar realitatea populaţiilor şi grupurilor religioase multiple din zonă, ci şi „comunitatea internaţională şi o lume care pare decisă să nu vrea să îşi dea seama cât de mult se reflectă tensiunile şi ambiţiile sale în conflictele din regiunea Orientului Mijlociu. Papa Benedict al XVI-lea îşi va înălţa strigătul dezarmat, dar plin de speranţă şi de dorinţa de pace pentru întreaga regiune. Sperăm să fie ascultat."