A apărut spray-ul cu celule tegumentare care vindecă rănile

556

Cercetătorii americani de la Universitatea Miami au realizat un spray inovator, cu celule tegumentare prelevate de la nou-născuţi, după circumcizie, care stimulează cicatrizarea, informează Le Figaro.

Tratamentul cu celule tegumentare fetale permite o cicatrizare de o foarte bună calitate, un avantaj mai ales pentru pacienţii bolnavi de ulcer venos. Ulcerele venoase apar atunci când sângele nu mai circulă normal prin venele membrelor inferioare. Această situaţie poartă denumirea de „insuficienţă venoasă".

Din cauza sângelui care stangnează în zona inferioară a corpului, ţesuturile înconjurătoare devin fragile şi se deteriorează, plăgile putând să se formeze chiar şi prin simpla zgâriere a pielii. Cicatrizarea se face extrem de dificil, întrucât circulaţia nu asigură nici suficient oxigen şi nici moleculele necesare pentru regenerarea pielii.

În prezent, tratamentul constă în folosirea ciorapilor compresivi şi în favorizarea cicatrizării pielii, care se face prin bandajarea de compresie 24 de ore din 24.

Avantajul spray-ului realizat de americani este o cicatrizare mai rapidă, costuri mai scăzute şi un confort crescut al pacienţilor.