Beneficiile recent descoperite ale consumului de morcovi

371

După cum bine se știe, morcovii sunt un aliment minune în ceea ce privește îmbunătăţirea vederii, contribuind totodată la reducerea riscului de afecţiuni cardiace. Mai mult decât atât, cercetări recente desfășurate de Școala Medicală Harvard arată că un consum suficient de morcovi poate preveni apariţia cancerului.

Rezultatele cercetării, publicate în Jurnalul Institutului Naţional de Cancer, corelează carotenoizii din morcovi, acele componente active care le conferă culoare, cu un risc scăzut de instalare a cancerului de sân la femei, informează Natural Society.

Aceleași concluzii sunt susţinute și de alte studii aparţinând cercetătorilor de la Universitatea din Boston, care subliniază efectul acestor substanţe (regăsite în mai multe fructe și legume) și în ceea ce privește îmbunătăţirea sistemului imunitar, o mai bună comunicare între celulele organismului, precum și creșterea activităţii antioxidante.

"Dacă vrem să reducem riscul apariţiei cancerului – nu doar al cancerului de sân – păstrarea unei diete bazate pe plante, săracă în proteine și grăsimi animale, poate ajuta", menţionează Dr. Stephanie Bernik, șeful departamentului de oncologie chirurgicală de la spitalul Lenox Hill, argumentând inclusiv în favoarea consumului de morcovi.

Întrucât carotenoizii sunt solubili în grăsimi, având nevoie de acestea pentru a fi prelucrate și absorbite de organism, recomandarea este aceea de a consuma morcovii în diverse preparate care pot aduce beneficii anti-cancer, precum salatele cu ulei de măsline sau avocado, uleiul de măsline fiind indicat, de asemenea, și pentru reţetele care presupun fierberea, alături de alte produse bogate în grăsimi vegetale.