Proiectul „Umbra mea pe net” ne învaţă cum să ne protejăm datele personale

258

Proiectul „Me and My Shadow" (eu şi umbra mea), care educă utilizatorii cu privire la informaţiile personale pe care le lasă în urmă pe internet a câştigat, în cadrul ediţiei 2013 a competiţiei Best of Blogs organizată de Deutsche Welle (The Bobs).

Proiectul a obţinut premiul pentru activism online la categoria Creativitate şi originalitate şi a fost creat cu scopul ca utilizatorii şi jurnaliştii să îşi descopere amprenta online şi să ia o decizie cu privire la ceea ce descoperă.

Pe de o parte, utilizatorii pot să fie indiferenţi la modul în care informaţiile şi datele lor private devin subiect de tranzacţii între ofertanţii de servicii gratuite. Pe de altă parte, alţii pot fi surprinşi, descoperind cât de publică le este, de fapt, viaţa privată, explică Stephanie Hankey, director executiv şi co-fondator al Tactical Tech, compania care a creat Me and My Shadow.

Proiectul doreşte să extindă funcţiile aplicaţiei, astfel încât utilizatorii să se protejeze pro-activ cu privire la datele personale.