Creştinii cu cancer, mai dispuşi să investească în tratament

202

Persoanele care suferă de cancer şi care cred că viaţa lor „este în mâinile lui Dumnezeu", sunt mult mai dispuse să încerce forme de tratament care ar putea să contribuie la prelungirea vieţii lor. Cei care cred în Dumnezeu sunt înclinaţi să creadă că Acesta îi încurajează să facă tot ce se poate pentru a-şi prelungi durata vieţii.

Este concluzia unui studiu realizat de Michelle Martin, profesor asistent la Universitatea din Alabama, SUA. Aceasta şi-a bazat studiul pe date oferite de National Cancer Institute, în legătură cu 4.214 pacienţi cu cancer de plămâni şi cancer colorectal, notează huffingtonpost.com.

„Dacă îi consideri pe medici nişte instrumente folosite de Dumnezeu, începi să te gândeşti că dacă Dumnezeu i-a adus pe oamenii aceştia în viaţa ta, atunci trebuie să sprijini tu însuţi această oportunitate" de salvare, a declarat Martin. Aceasta a subliniat însă că sunt şi pacienţi care, din cauza credinţei în viaţa de după moarte, nu se tem de moarte şi nici nu consideră că trebuie să facă eforturi speciale pentru a o evita. Prin urmare, simplul fapt că un om se declară credincios nu conduce automat la concluzia că acesta este mai dispus decât alţii să investească în tratamente pentru prelungirea vieţii.

Studiul a arătat că afro-americanii, comparativ cu alte grupuri rasiale sau etnice, manifestă o mai mare disponibilitate de a cheltui tot ce au pentru ca să îşi prelungească durata vieţii.

(Foto: uclafoundation.org)